Zondag 03december2017 Weerde

De vorige week had het hier en daar toch wel wat geregend. Dat deed me vermoeden dat er maar weinig volk zou zijn van onze club in Weerde.
Maar neen: toen ik daar aankwam waren Dirk,Mark, Abdel, Pieter, Danny en Yves daar al.
Snel ingeschreven en we begonnen er aan.
De 1ste spitsing was al vrij vlug. De meesten gingen voor de 30km, ik probeerde toch 40km.
Hier en daar wat schuiven maar niets onmenselijks.
Hier en daar waren er wat lussen. Zo moest ik in Kampenhout kiezen of ik de 40, 50 of 58km wou doen. Heb maar wijselijk beslist om de 40km te blijven volgen.
Vlak voor de bevoorrading in Schiplaken zag ik nog Dirk wegrijden.
Snel een banaantje en wat sportdrank en verder. Geen weer om te lang stil te blijven staan.

En dan kwam natuurlijk waarvoor de meesten wel komen: het Bloso-domein van Hostade. (of moet ik nu zeggen het SportVlaanderen-domein van Hofstade?), beter bekend als Hofstade plage.
Eerst wat slingeren op de vaste mtb-route die zich in het domein bevindt en dan de zandbank in.
Maar ik was nog maar net op het strand als ik Pieter zijn stem herkende. Pieter, Abdel, Mark en Yves stonden daar. Pieter zijn ketting was blijkbaar gebroken.
Terug vertrokken en waar ik vroeger nog door het zand kon rijden lukte me dit nu niet meer. Valt toch wel zwaar tegen in het zand ploeteren.
Op het einde heb ik nog een stuk met Abdel gereden. We zijn tot aan de grens met Mechelen geweest. Ik stond op 2km van mijn deur.
Verder gereden richting finish en bij de 1ste brug over de autostrade moest ik Abdel al laten gaan.
Ah ja, die heeft nu een elektrische mtb en blijkbaar beviel hem dat wel. Ikzelf vind dit super. Zo zijn we terug met meer voor de zondagse ritten en iedereen kan volgen.
Aan de aankomst amper moeten wachten om mijn fiets af te spuiten en dan terug naar huis. In totaal ongeveer 50km plezier.

Salukes
Bert

Geef een reactie

Posted by: Bert Daniels on

Spring naar werkbalk